BINE ATI VENIT PE PAGINA BIBLIOTECII COMUNALE PANAIT DONICI VALEA URSULUI

Draga musafir , „Acesta este blogul -Bibliotecii comunale Panait Donici Valea Ursului , un fel de jurnal a bibliotecii , o noua cale pentru mine spre a oferi informatii despre activitatea bibliotecii ...si nu numai !”„Sper sa va incante si sa gasiti aici informatiile necesare ”.

duminică, 20 martie 2011

DESPRE COMUNA MEA

Comuna Valea Ursului este situată în partea de nord-est a ţării, în zona de sud~est a judeţului Neamţ, la limita cu judeţul Bacău.
            Se află la intersecţia paralelei de 47 grade şi 27 ‘ latitudine nordică cu meridianul de 27 grade şi 07’ longitudine estica.
            Privit din punct de vedere al  reliefului comuna se află în partea central~vestică a Podişului Moldovei, în subunitatea denumită Podişul Central~Moldovenesc, iar ca subunităţi mai mici se regăsesc Dealurile Băluşeştiului şi Dealurile Racovei.
            Tot de pe teritoriul comunei noastre izvorăşte râul Bârlad ce îşi adună o parte dintre afluenţii care străbat jumătatea estică a comunei. Dealtfel din punct de vedere hidrologic teritoriul comunei se suprapune peste două bazine hidrografice şi anume: jumătatea estica este situată pe partea superioară a bazinului hidrografic al Bârladului iar jumătatea vestică se suprapune cu o mică parte a bazinului hidrografic al Siretului. Cu alte cuvinte, axul central al comunei, orientat nord~sud, coincide cu cumpăna de ape dintre cele două bazine hidrografice
            Este o zonă cu un relief specific de podiş, fragmentat de văile unor cursuri de apă, mai înalt în partea centrală şi mai jos în est şi vest, partea vestică făcând cumva trecerea discretă spre una din terasele superioare ale Siretului.
            Forma comunei este una neregulată, în sud făcând graniţă comună cu două dintre comunele din nordul judeţului Bacău~Dămieneşti şi Roşiori.
            Amplasarea satelor coincide fie cu văile, fie cu pantele domoale ale unor dealuri sau chiar cu părţile superioare ale unor dealuri. Aşezările sunt dispuse radial, în centru aflându~se centrul de comună iar celelalte sate fiind dispuse în jurul acestuia la distanţe aproximativ egale.
            Legătura dintre sate se face fie prin drumuri judeţene, fie prin drumuri comunale sau chiar prin anumite drumuri forestiere sau de o importanţă mai mică.


http://www.listafirme.ro/harta/neamt_valea_ursului.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu