BINE ATI VENIT PE PAGINA BIBLIOTECII COMUNALE PANAIT DONICI VALEA URSULUI

Draga musafir , „Acesta este blogul -Bibliotecii comunale Panait Donici Valea Ursului , un fel de jurnal a bibliotecii , o noua cale pentru mine spre a oferi informatii despre activitatea bibliotecii ...si nu numai !”„Sper sa va incante si sa gasiti aici informatiile necesare ”.

vineri, 18 martie 2011

REPERE ALE CULTURII ȘI SPIRITUALITĂȚII DIN COMUNA NOASTRĂ - DESPRE MINE

Biblioteca este centrul cultural de informare din toate domeniile de activităţii umane . Este laborator de învăţare permanentă , de exersare şi practicare a deprinderilor de lectură , de asimilare a valorilor culturale  .  

 Foto 1- Biblioteca


Biblioteca prin activităţile de animaţie , familiarizează cititorul cu o mare varietate de documente şi orientează cartea spre cititorul potenţial .
         Asigură accesul tuturor beneficiarilor la sarcinile şi la totalitatea documentelor .
Asigură servicii de referinţă tuturor beneficiarilor din toate domeniile , biblioteca fiind centru de informare şi documentare .

Biblioteca deține :
          - un număr 11880 volume,
          -  are un număr de 10 locuri în sala de lectură , mobilier adecvat ,
         - patru calculatoare și echipament modern în cadrul Biblionet .
         * Aici puteți studia noțiuni necesare profesiei dumneavoastră (ori viitoarei dv. Profesii) .
         * Un bogat fond de referință ( dicționare , enciclopedii , tratate) care vă poate oferi informații rapide privitoare la semnificația unui cuvânt , înțelesul unor termeni de specialitate, noțiuni referitoare la o țară , un oraș , o personalitate , etc.
         * O bogată literatură de specialitate vă poate ajuta în realizarea unui proiect , a unei lucrări , a unui referat .
         * Puteți alege singur cartea , rasfoind-o sau puteți cere sfatul bibliotecarului . De aici puteți împrumuta cărțile la domiciliu  pentru a le citi în intimitatea căminului dv.
         * Volumele clasicilor dar și noutățile editoriale vă vor îmbogăți spiritul și vă vor oferi clipe de delectare .
        
Biblioteca publică contemporană îndeplinește astăzi următoarele deziderate :
         1. Biblioteca și comunitatea locală se află într-o continuă transformare și dezvoltare legată de informare și servicii tradiționale ,
         2. Biblioteca are și rol social  - este furnizoare de servicii informaționale,  a unei culturi profesionale (grație și Biblionet )
         3. Biblioteca are rol de îndreptarea individului către documentare și reconversie profesională a unui spațiu recreativ și cultural ,
         4. Biblioteca facilitează accesul la sursele de informare formală și informală ale comunității locale și europene ,
         5. Biblioteca își menține rolul fundamental chiar dacă informarea se găsește pe diverse suporturi ( electronice) ,
         6. Biblioteca este un catalog a surselor de informare ; informare ce poate fi :
 - de tip comunitar ,
 - informații de consum - servicii către cetățeni , accesibile în toate bibliotecile (pensii , șomaj , veterani , relații cu publicul , descrierea tuturor serviciilor de interes comunitar) ,
7. Biblioteca organizează activități de popularizare a colecțiilor și serviciilor bibliotecii publice ,
         8. Biblioteca oferă servicii moderne , de informare bibliografică și comunală locală și europeană , centre de consiliere pentru cetățeni în scopul realizării transparenței privind politicile publice locale, dar și accesul cetățenilor la serviciile dedicate .
         9. Asigură asistență , instruirea , îndrumarea utilizatorilor bibliotecii în procesul de căutare , regăsire și selectare a informației .
         10. Biblioteca dezvoltă parteneriate la nivelul structurilor administrative locale și centrale contribuind formarea la formarea unor rețele interinstituționale în scopul unei formări corecte a cetățenilor și implicarea lor activă în viața societății .
         11. Asigură prin centre de informare comunitară și europeană ( cum este și biblioteca publică ) , acces specializat la diferite surse de informare pe următoarele domenii de interes .
         În cadrul bibliotecii noastre, și cu ajutorul Biblionet,  activitățile au o gamă largă de elemente cum ar fi : voia bună , dezvoltarea imaginației , competiției și relaxării .
          Copiii , sunt educați cum să păstreze cartea , cum să o folosească și să iubească lectura .
         Biblionetul asigură un climat educativ sigur , favorabil dezvoltării personalității fiecărui copil , ajutându-l astfel să se integreze mai ușor în societate și să se familiarizeze cu calculatorul și internetul ,
        
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu