BINE ATI VENIT PE PAGINA BIBLIOTECII COMUNALE PANAIT DONICI VALEA URSULUI

Draga musafir , „Acesta este blogul -Bibliotecii comunale Panait Donici Valea Ursului , un fel de jurnal a bibliotecii , o noua cale pentru mine spre a oferi informatii despre activitatea bibliotecii ...si nu numai !”„Sper sa va incante si sa gasiti aici informatiile necesare ”.

joi, 7 mai 2015




EVENIMENT !
 
Pe data de 30 mai 2015 , are loc activitatea de comemorare a personalității celui care a fost mr.ing. PANAITE DONICI.
Cu aceasta ocazie sarbatorim :
- 190 de ani de la nastere ,
- 110 ani de la moarte ,
155 ani de la inființarea Armei Geniu din Armata Romana .
cu acest prilej se atribuie denumirea bibliotecii comunale de „Biblioteca Panait Donici ”, în semn de respect și prețuire pentru contribuția sa .
Deși nu s-a născut în comuna noastră (fiind născut la Buruienești , jud. Roman în 1825) , și-a donat mare parte din avere pentru cele doua sate Valea Ursului și Giurgeni , iar amprenta se vede și astăzi ,contribuind substanțial și la cele doua biserici aflate în satele mai sus menționate , fiind unul dintre ctitorii acestora. Alături de unchiul său , Dimitrie Drăghici ,acesta își doarme somnul de veci în curtea bisericii din satul Valea Ursului .
Am ales această denumire, ca fiind reprezentativă pentru biblioteca noastră, pentru personalitatea ,intransigenta, dăruirea celui care a fost un profesionist desăvârșit.
De asemenea ,considerăm că ,într-o societate în care valorile se relativizează ,copiilor ,generațiilor viitoare,trebuie să li se ofere modele autentice care să-i stimuleze și să-i ghideze în propria formare, trezindu-le setea de cunoaștere și cercetare a propriilor valori.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu